Brambory uvaříme ve slupce. Ementál nakrájíme na kostičky a na růžičky rozdělenou brokolici vložíme do vroucí osolené vody, 5-6 minut povaříme, vyjmeme a postavíme do tepla. Oloupané brambory nakrájíme na plátky a smícháme s brokolicí. Smetanu s máslem ohřejeme, přidáme sýr a na středně silném ohni roztavíme. Omáčku podle chuti osolíme, opepříme, okořeníme muškátovým oříškem a vmícháme bylinky. Brokolici a brambory přelijeme sýrovou omáčkou a ihned podáváme.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
28. ledna 2017
Brokolice s brambory
600 g brambor, sůl, 100 g ementálu, 1 kg brokolice, 200 ml sladké smetany, 20 g másla, bílý pepř, čerstvě nastrouhaný muškátový oříšek, 3 lžíce směsi jemně nasekaných bylin
Brambory uvaříme ve slupce. Ementál nakrájíme na kostičky a na růžičky rozdělenou brokolici vložíme do vroucí osolené vody, 5-6 minut povaříme, vyjmeme a postavíme do tepla. Oloupané brambory nakrájíme na plátky a smícháme s brokolicí. Smetanu s máslem ohřejeme, přidáme sýr a na středně silném ohni roztavíme. Omáčku podle chuti osolíme, opepříme, okořeníme muškátovým oříškem a vmícháme bylinky. Brokolici a brambory přelijeme sýrovou omáčkou a ihned podáváme.
Brambory uvaříme ve slupce. Ementál nakrájíme na kostičky a na růžičky rozdělenou brokolici vložíme do vroucí osolené vody, 5-6 minut povaříme, vyjmeme a postavíme do tepla. Oloupané brambory nakrájíme na plátky a smícháme s brokolicí. Smetanu s máslem ohřejeme, přidáme sýr a na středně silném ohni roztavíme. Omáčku podle chuti osolíme, opepříme, okořeníme muškátovým oříškem a vmícháme bylinky. Brokolici a brambory přelijeme sýrovou omáčkou a ihned podáváme.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat