Syrové brambory oloupeme, nakrájíme na plátky, omyjeme a osušíme. Zapékací mísu silně vymastíme máslem, vložíme brambory, posypeme sýrem a petrželovou natí, osolíme,opepříme a pokapeme rozpuštěným máslem. Opět dáme vrstvu brambor a pokračujeme až spotřebujeme všechny brambory a 3/4 másla. Mísu přiklopíme, dáme do trouby a pomalu pečeme. Když se brambory sesednou, přidáme zbytek másla, přikryjeme a pečeme asi hodinu. Brambory musí mít křupavou kůrku a uvnitř musí být vláčné.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
28. ledna 2017
Brambory "Voisin"
1 kg brambor, 250 g másla, 150 g strouhaného sýra, petrželovou nať, pepř, sůl
Syrové brambory oloupeme, nakrájíme na plátky, omyjeme a osušíme. Zapékací mísu silně vymastíme máslem, vložíme brambory, posypeme sýrem a petrželovou natí, osolíme,opepříme a pokapeme rozpuštěným máslem. Opět dáme vrstvu brambor a pokračujeme až spotřebujeme všechny brambory a 3/4 másla. Mísu přiklopíme, dáme do trouby a pomalu pečeme. Když se brambory sesednou, přidáme zbytek másla, přikryjeme a pečeme asi hodinu. Brambory musí mít křupavou kůrku a uvnitř musí být vláčné.
Syrové brambory oloupeme, nakrájíme na plátky, omyjeme a osušíme. Zapékací mísu silně vymastíme máslem, vložíme brambory, posypeme sýrem a petrželovou natí, osolíme,opepříme a pokapeme rozpuštěným máslem. Opět dáme vrstvu brambor a pokračujeme až spotřebujeme všechny brambory a 3/4 másla. Mísu přiklopíme, dáme do trouby a pomalu pečeme. Když se brambory sesednou, přidáme zbytek másla, přikryjeme a pečeme asi hodinu. Brambory musí mít křupavou kůrku a uvnitř musí být vláčné.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat