Rajčata oloupeme, květák rozdělíme na růžičky a povaříme do poloměkka. Zapékací misku vyložíme plátky slaniny. V misce utřeme šlehačku, zakysanou smetanu, sýr a žloutky s trochou soli a pepře. Zeleninu urovnáme na slaninu, poklademe plátky sýra, zalijeme šlehačkovou směsí a položíme plátky másla. Pečeme při 230-240°C asi 20 min.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
28. ledna 2017
Zapékaná zelenina
4 rajská jablíčka, 1/2 květáku, 200 g mražené kukuřice, 4 tenké plátky anglické slaniny, sůl, pepř, 1/8 šlehačky, 2 polévkové lžíce zakysané smetany, 4 lžíce strouhaného sýra, 2 žloutky, plátky sýra na položení, zelenou petrželku na ozdobu
Rajčata oloupeme, květák rozdělíme na růžičky a povaříme do poloměkka. Zapékací misku vyložíme plátky slaniny. V misce utřeme šlehačku, zakysanou smetanu, sýr a žloutky s trochou soli a pepře. Zeleninu urovnáme na slaninu, poklademe plátky sýra, zalijeme šlehačkovou směsí a položíme plátky másla. Pečeme při 230-240°C asi 20 min.
Rajčata oloupeme, květák rozdělíme na růžičky a povaříme do poloměkka. Zapékací misku vyložíme plátky slaniny. V misce utřeme šlehačku, zakysanou smetanu, sýr a žloutky s trochou soli a pepře. Zeleninu urovnáme na slaninu, poklademe plátky sýra, zalijeme šlehačkovou směsí a položíme plátky másla. Pečeme při 230-240°C asi 20 min.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat