28. ledna 2017

Zapékaná zelenina

4 rajská jablíčka, 1/2 květáku, 200 g mražené kukuřice, 4 tenké plátky anglické slaniny, sůl, pepř, 1/8 šlehačky, 2 polévkové lžíce zakysané smetany, 4 lžíce strouhaného sýra, 2 žloutky, plátky sýra na položení, zelenou petrželku na ozdobu
Rajčata oloupeme, květák rozdělíme na růžičky a povaříme do poloměkka. Zapékací misku vyložíme plátky slaniny. V misce utřeme šlehačku, zakysanou smetanu, sýr a žloutky s trochou soli a pepře. Zeleninu urovnáme na slaninu, poklademe plátky sýra, zalijeme šlehačkovou směsí a položíme plátky másla. Pečeme při 230-240°C asi 20 min.

Žádné komentáře:

Okomentovat