28. ledna 2017

Špenátová polévka s noky

500 g cerstviho listoveho spenatu, 1 mala cibulka, olivovy olej, 500 ml vody nebo drubeziho vyvaru, 250 ml smetany, 50 g hladke mouky, 1 bilek, 50 g parmezanu, 1 lzicka polohrube mouky, sul, pepr
Nadrobno nakrajenou cibulku zpenime na lzici olivoveho oleje a pridame spenatove listy. Zalijeme vodou nebo drubezim vyvarem a varime priblizne 10 minut. Pote do polevky prilejeme smetanu, v niz jsme rozmichali hladkou muku, a spolecne povarime. Chladnou polevku rozmixujeme. Podle chuti ji osolime a opeprime. Ohrejeme ji a podavame se smazenymi syrovymi noky. Ty si pripravime tak, ze s bilku uslehame tuhy snih, do ktereho vmichame jemne nastrouhany parmezan a lzicku polohrube mouky. Pomoci dvou malych lzicek tvorime noky. Smazime je postupne na rozpalenem oleji dozlatova.

Žádné komentáře:

Okomentovat