Nadrobno nakrajenou cibulku zpenime na lzici olivoveho oleje a pridame spenatove listy. Zalijeme vodou nebo drubezim vyvarem a varime priblizne 10 minut. Pote do polevky prilejeme smetanu, v niz jsme rozmichali hladkou muku, a spolecne povarime. Chladnou polevku rozmixujeme. Podle chuti ji osolime a opeprime. Ohrejeme ji a podavame se smazenymi syrovymi noky. Ty si pripravime tak, ze s bilku uslehame tuhy snih, do ktereho vmichame jemne nastrouhany parmezan a lzicku polohrube mouky. Pomoci dvou malych lzicek tvorime noky. Smazime je postupne na rozpalenem oleji dozlatova.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
28. ledna 2017
Špenátová polévka s noky
500 g cerstviho listoveho spenatu, 1 mala cibulka, olivovy olej, 500 ml vody nebo drubeziho vyvaru, 250 ml smetany, 50 g hladke mouky, 1 bilek, 50 g parmezanu, 1 lzicka polohrube mouky, sul, pepr
Nadrobno nakrajenou cibulku zpenime na lzici olivoveho oleje a pridame spenatove listy. Zalijeme vodou nebo drubezim vyvarem a varime priblizne 10 minut. Pote do polevky prilejeme smetanu, v niz jsme rozmichali hladkou muku, a spolecne povarime. Chladnou polevku rozmixujeme. Podle chuti ji osolime a opeprime. Ohrejeme ji a podavame se smazenymi syrovymi noky. Ty si pripravime tak, ze s bilku uslehame tuhy snih, do ktereho vmichame jemne nastrouhany parmezan a lzicku polohrube mouky. Pomoci dvou malych lzicek tvorime noky. Smazime je postupne na rozpalenem oleji dozlatova.
Nadrobno nakrajenou cibulku zpenime na lzici olivoveho oleje a pridame spenatove listy. Zalijeme vodou nebo drubezim vyvarem a varime priblizne 10 minut. Pote do polevky prilejeme smetanu, v niz jsme rozmichali hladkou muku, a spolecne povarime. Chladnou polevku rozmixujeme. Podle chuti ji osolime a opeprime. Ohrejeme ji a podavame se smazenymi syrovymi noky. Ty si pripravime tak, ze s bilku uslehame tuhy snih, do ktereho vmichame jemne nastrouhany parmezan a lzicku polohrube mouky. Pomoci dvou malych lzicek tvorime noky. Smazime je postupne na rozpalenem oleji dozlatova.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat