Pulky rajcat naskladame rezem dolu na dratenou mrizku umistenou nad plech, vylozeny alobalem. Posolime, pocukrujeme, posypeme korenim a pokapeme olivovym olejem. Vlozime do trouby narizene na nejnizsi mozny stupen a dvirka nechame pootvorena. Peceme 8-12 hodin - rajcata musi byt sucha, ale stale vlacna. Susena rajcata skladame do sklenic, prokladame rozmarynem, susenymi chilli paprickami a platky cesneku. Zalijeme olivovym olejem tak, aby rajcata byla uplne pokryta. Obsah propichame spejli a uzavreme. Okusit muzeme uz za dva dny, ale po delsi dobe jsou pikantnejsi. Vydrzi 2 roky.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
28. ledna 2017
Sušená rajčata v oleji
1 kg masitych rajcat, 2 lzice soli, 1 lzice cukru, 1 lzice susene bazalky nebo maty, 4 lzice olivoveho oleje, 1-2 susene chilli papricky, 1-2 strouzky cesneku, olivovy olej na zaliti
Pulky rajcat naskladame rezem dolu na dratenou mrizku umistenou nad plech, vylozeny alobalem. Posolime, pocukrujeme, posypeme korenim a pokapeme olivovym olejem. Vlozime do trouby narizene na nejnizsi mozny stupen a dvirka nechame pootvorena. Peceme 8-12 hodin - rajcata musi byt sucha, ale stale vlacna. Susena rajcata skladame do sklenic, prokladame rozmarynem, susenymi chilli paprickami a platky cesneku. Zalijeme olivovym olejem tak, aby rajcata byla uplne pokryta. Obsah propichame spejli a uzavreme. Okusit muzeme uz za dva dny, ale po delsi dobe jsou pikantnejsi. Vydrzi 2 roky.
Pulky rajcat naskladame rezem dolu na dratenou mrizku umistenou nad plech, vylozeny alobalem. Posolime, pocukrujeme, posypeme korenim a pokapeme olivovym olejem. Vlozime do trouby narizene na nejnizsi mozny stupen a dvirka nechame pootvorena. Peceme 8-12 hodin - rajcata musi byt sucha, ale stale vlacna. Susena rajcata skladame do sklenic, prokladame rozmarynem, susenymi chilli paprickami a platky cesneku. Zalijeme olivovym olejem tak, aby rajcata byla uplne pokryta. Obsah propichame spejli a uzavreme. Okusit muzeme uz za dva dny, ale po delsi dobe jsou pikantnejsi. Vydrzi 2 roky.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat