28. ledna 2017

Bramborová paštika se špenátem

1 kg brambor, lžičku kmínu, sůl, 250 g mraženého špenátu, 60 g směsi zelených bylinek, tuk, 4 vejce, 450 g zakysané smetany, cayennský pepř, pepř, 125 g strouhané goudy
Brambory uvaříme ve slupce s kmínem a solí, oloupeme a nakrájíme na plátky. Vymastíme obdélníkovou paštikovou formu. Vejce rozšleháme se smetanou, oběma pepři a solí. Smícháme uvařený špenát, usekané bylinky a 2/3 goudy. Formu střídavě plníme vrstvou brambor, špenátu a poléváme ochucenými vejci. Formu vložíme do vodní lázně a pečeme 90 min. na spodní příčce trouby předehřáté na 180°C. Před dopečením posypeme zbylou goudou a dáme vychladnout.

Žádné komentáře:

Okomentovat