28. ledna 2017

Plnená rajská jablíčka

4 hodne velka rajska jablicka, 200 g malych zampionu, 2 cibule, 150 g varene sunky, 2 vejce, 2 polevkove lzice mleka, sul, pepr, 2 latky bileho chleba, 50 g strouhaneho ementalskeho syra, 1 svazek pazitky
Rajska jablicka dobre oplachneme, osusime, odrizneme vrsky a kavovou lzickou opatrne vydlabneme duziny. Ty potom i s odriznutymi kousky rajcat nadrobno nakrajime a rozlozime na dne nakypove misy. Ocistime a opereme zampiony a nakrajime j na tenke platky. Oloupanou cibuli a sunku nakrajime na kosticky. Smichame dohromady 2/3 zampionu, cibuli a sunku. Smesi naplnime vydlabana rajska jablicka. Zbyle zampiony pridame do formy a na ne posadime plnena rajcata. V mlece rozkvedlame vejce, osolime, opeperime a opatrne nalijeme na rajcata. Zapekame priblizne 30 minut v dobre predhrate troube. Z bileho chleba odrizneme kurku a najemno jej rozdrobime. Drobky smichame s nastrouhanym syrem a 10 minut pred koncem peceni nasypeme na rajcata. Pazitku opereme a nechame okapat. Najemno ji nasekame a zapecena rajcata ozdobime.


Žádné komentáře:

Okomentovat