Vše se připravuje v troubě v zakryté zapékací míse ze skla nebo kameniny. Do ní "stavíme" jednotlivá patra. Podle tohoto postupu se zelí říká poschodová specialita. Umleté maso smícháme s dozlatova osmahnutou cibulkou, doměkka ubařenou, slitou a dobře okapanou rýží, siölí, pepřem a vegetou podle vlastní chuti. Když máme směs připravenou, začneme budovat. Přízemí je kysané zelí. První patro - tím je myšlena vrstva masové směsi. Druhé patro - zase představuje zelí. Třetí patro - jak jinak než nakrájená domácí klobása, Čtvrté patro znamená, že už vše polijeme zakysanou smetanou. Postup opakujeme tak dlouho, dokud není mísa plná. Pak ji zakryjeme a v předem vyhřáté troubě svrchui zespoda zapékáme 30 až 40 minut.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
28. ledna 2017
Kološvárske zelí se smetanou
1200 g kysaného zelí, 200 g rýže (po vaření zdvojnásobí objem), 2 větší nožičky domácí klobásy, 500 g mletého vepřového masa nejlépe z plece, 2 cibule, sůl, pepř, 2 až 3 lžičky vegety, 500 g zakysané smetany
Vše se připravuje v troubě v zakryté zapékací míse ze skla nebo kameniny. Do ní "stavíme" jednotlivá patra. Podle tohoto postupu se zelí říká poschodová specialita. Umleté maso smícháme s dozlatova osmahnutou cibulkou, doměkka ubařenou, slitou a dobře okapanou rýží, siölí, pepřem a vegetou podle vlastní chuti. Když máme směs připravenou, začneme budovat. Přízemí je kysané zelí. První patro - tím je myšlena vrstva masové směsi. Druhé patro - zase představuje zelí. Třetí patro - jak jinak než nakrájená domácí klobása, Čtvrté patro znamená, že už vše polijeme zakysanou smetanou. Postup opakujeme tak dlouho, dokud není mísa plná. Pak ji zakryjeme a v předem vyhřáté troubě svrchui zespoda zapékáme 30 až 40 minut.
Vše se připravuje v troubě v zakryté zapékací míse ze skla nebo kameniny. Do ní "stavíme" jednotlivá patra. Podle tohoto postupu se zelí říká poschodová specialita. Umleté maso smícháme s dozlatova osmahnutou cibulkou, doměkka ubařenou, slitou a dobře okapanou rýží, siölí, pepřem a vegetou podle vlastní chuti. Když máme směs připravenou, začneme budovat. Přízemí je kysané zelí. První patro - tím je myšlena vrstva masové směsi. Druhé patro - zase představuje zelí. Třetí patro - jak jinak než nakrájená domácí klobása, Čtvrté patro znamená, že už vše polijeme zakysanou smetanou. Postup opakujeme tak dlouho, dokud není mísa plná. Pak ji zakryjeme a v předem vyhřáté troubě svrchui zespoda zapékáme 30 až 40 minut.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat