Z vlažného mléka a droždí uděláme kvásek. Syrové brambory nastrouháme, přidáme k nim vejce, kvásek, dobře rozmícháme, osolíme, podle chuti okořeníme, vmícháme mouku, aby vzniklo těsto jako na litou buchtu. Těsto nalijeme na rozpálené sádlo do pekáče a v troubě zvolna dozlatova opečeme. Povrch vydatně mastíme, aby vznikla vysoká červená kůrka.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
28. ledna 2017
Bramborák s droždím
1/2 kg velkých brambor, 2 vejce, 15 g droždí, šálek mléka, sůl, 3 lžíce hladké mouky, 2 stroužky česneku, lžičku majoránky, špetku pepře
Z vlažného mléka a droždí uděláme kvásek. Syrové brambory nastrouháme, přidáme k nim vejce, kvásek, dobře rozmícháme, osolíme, podle chuti okořeníme, vmícháme mouku, aby vzniklo těsto jako na litou buchtu. Těsto nalijeme na rozpálené sádlo do pekáče a v troubě zvolna dozlatova opečeme. Povrch vydatně mastíme, aby vznikla vysoká červená kůrka.
Z vlažného mléka a droždí uděláme kvásek. Syrové brambory nastrouháme, přidáme k nim vejce, kvásek, dobře rozmícháme, osolíme, podle chuti okořeníme, vmícháme mouku, aby vzniklo těsto jako na litou buchtu. Těsto nalijeme na rozpálené sádlo do pekáče a v troubě zvolna dozlatova opečeme. Povrch vydatně mastíme, aby vznikla vysoká červená kůrka.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat