28. ledna 2017

Kysané zelí s klobásou

kysané zelí, klobása domácí ( dunajská), brambory, sádlo, cibule, mletá červená paprika, sladká jíška (zásmažka), sůl, majoránka, ocet, česnek, pepř
Nejdříve dáme vařit kyselé zelí. Vaříme jej  téměř do měkka, spolu s klobásou  ( 1ks asi  15 dkg  / na 1 lt polévky). Zvlášť dáme vařit oloupané a na kostičky nakrájené brambory. ( Brambory  a zelí musí tvořit 1 obsahu hrnce polévky.) Na sádle (nešetřit) zpěníme cibulku a osmažíme ji do červena , přidáme do ní 1 pytlík červené sladké papriky (dle zvyklostí konsumentů možno použít papriku pálivou, případně možno přidat mleté čili koření). Až se uvaří brambory, tak do nich přidáme připravenou zpěněnou cibulku s paprikou a uvařené zelí s klobásou i s vodou ve které se obojí vařilo (klobásu před tím nakrájíme na kolečka). Také přidáme trochu jíšky (hladká mouka a tuk). Osolíme, přidáme majoránku (nešetřit) , ocet, česnek, případně opepříme.

Žádné komentáře:

Okomentovat