Nejdříve dáme vařit kyselé zelí. Vaříme jej téměř do měkka, spolu s klobásou ( 1ks asi 15 dkg / na 1 lt polévky). Zvlášť dáme vařit oloupané a na kostičky nakrájené brambory. ( Brambory a zelí musí tvořit 1 obsahu hrnce polévky.) Na sádle (nešetřit) zpěníme cibulku a osmažíme ji do červena , přidáme do ní 1 pytlík červené sladké papriky (dle zvyklostí konsumentů možno použít papriku pálivou, případně možno přidat mleté čili koření). Až se uvaří brambory, tak do nich přidáme připravenou zpěněnou cibulku s paprikou a uvařené zelí s klobásou i s vodou ve které se obojí vařilo (klobásu před tím nakrájíme na kolečka). Také přidáme trochu jíšky (hladká mouka a tuk). Osolíme, přidáme majoránku (nešetřit) , ocet, česnek, případně opepříme.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
28. ledna 2017
Kysané zelí s klobásou
kysané zelí, klobása domácí ( dunajská), brambory, sádlo, cibule, mletá červená paprika, sladká jíška (zásmažka), sůl, majoránka, ocet, česnek, pepř
Nejdříve dáme vařit kyselé zelí. Vaříme jej téměř do měkka, spolu s klobásou ( 1ks asi 15 dkg / na 1 lt polévky). Zvlášť dáme vařit oloupané a na kostičky nakrájené brambory. ( Brambory a zelí musí tvořit 1 obsahu hrnce polévky.) Na sádle (nešetřit) zpěníme cibulku a osmažíme ji do červena , přidáme do ní 1 pytlík červené sladké papriky (dle zvyklostí konsumentů možno použít papriku pálivou, případně možno přidat mleté čili koření). Až se uvaří brambory, tak do nich přidáme připravenou zpěněnou cibulku s paprikou a uvařené zelí s klobásou i s vodou ve které se obojí vařilo (klobásu před tím nakrájíme na kolečka). Také přidáme trochu jíšky (hladká mouka a tuk). Osolíme, přidáme majoránku (nešetřit) , ocet, česnek, případně opepříme.
Nejdříve dáme vařit kyselé zelí. Vaříme jej téměř do měkka, spolu s klobásou ( 1ks asi 15 dkg / na 1 lt polévky). Zvlášť dáme vařit oloupané a na kostičky nakrájené brambory. ( Brambory a zelí musí tvořit 1 obsahu hrnce polévky.) Na sádle (nešetřit) zpěníme cibulku a osmažíme ji do červena , přidáme do ní 1 pytlík červené sladké papriky (dle zvyklostí konsumentů možno použít papriku pálivou, případně možno přidat mleté čili koření). Až se uvaří brambory, tak do nich přidáme připravenou zpěněnou cibulku s paprikou a uvařené zelí s klobásou i s vodou ve které se obojí vařilo (klobásu před tím nakrájíme na kolečka). Také přidáme trochu jíšky (hladká mouka a tuk). Osolíme, přidáme majoránku (nešetřit) , ocet, česnek, případně opepříme.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat