Rýži přebereme, propláchneme a dusíme doměkka v osolené vodě. Maso vložíme do mísy, přidáme 2 vejce, zchladlou rýži, polovinu nadrobno nakrájené cibulky, sůl, pepř, sladkou papriku a vymícháme masovou hmotu. Listy zelí spaříme v horké vodě, naplníme hmotou z mletého masa a vytvoříme závitky. Do předem vymazaného pekáčku poklademe na dno propláchnuté sterilované zelí a na to upravíme zelné závitky. Lehce podlijeme vodou a v předehřáté troubě zapečeme. Na rozpáleném oleji dozlatova opečeme na jemno nakrájenou cibulku, přidáme kečup, zaprášíme moukou, opečeme a zalijeme rozehřátým mlékem. Prošleháme a uvedeme do varu. Osolíme. Takto připravenou omáčkou zalijeme závitky a dodusíme. Podáváme s vařenými brambory.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
27. ledna 2017
Bulharská omáčka
120 g rýže, Sůl, 2 vejce, 800 g mletého masa, 2 cibule, pepř, sladká paprika, 4 velké listy bílého hlávkového zelí, tuk na vymazání pekáče, malá sklenice bílého sterilovaného zelí, 2 lžíce oleje, 1 lžička kečupu, 1 lžíce hladké mouky, 1/2 l mléka
Rýži přebereme, propláchneme a dusíme doměkka v osolené vodě. Maso vložíme do mísy, přidáme 2 vejce, zchladlou rýži, polovinu nadrobno nakrájené cibulky, sůl, pepř, sladkou papriku a vymícháme masovou hmotu. Listy zelí spaříme v horké vodě, naplníme hmotou z mletého masa a vytvoříme závitky. Do předem vymazaného pekáčku poklademe na dno propláchnuté sterilované zelí a na to upravíme zelné závitky. Lehce podlijeme vodou a v předehřáté troubě zapečeme. Na rozpáleném oleji dozlatova opečeme na jemno nakrájenou cibulku, přidáme kečup, zaprášíme moukou, opečeme a zalijeme rozehřátým mlékem. Prošleháme a uvedeme do varu. Osolíme. Takto připravenou omáčkou zalijeme závitky a dodusíme. Podáváme s vařenými brambory.
Rýži přebereme, propláchneme a dusíme doměkka v osolené vodě. Maso vložíme do mísy, přidáme 2 vejce, zchladlou rýži, polovinu nadrobno nakrájené cibulky, sůl, pepř, sladkou papriku a vymícháme masovou hmotu. Listy zelí spaříme v horké vodě, naplníme hmotou z mletého masa a vytvoříme závitky. Do předem vymazaného pekáčku poklademe na dno propláchnuté sterilované zelí a na to upravíme zelné závitky. Lehce podlijeme vodou a v předehřáté troubě zapečeme. Na rozpáleném oleji dozlatova opečeme na jemno nakrájenou cibulku, přidáme kečup, zaprášíme moukou, opečeme a zalijeme rozehřátým mlékem. Prošleháme a uvedeme do varu. Osolíme. Takto připravenou omáčkou zalijeme závitky a dodusíme. Podáváme s vařenými brambory.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat