27. ledna 2017

Těstové kolečka

0,5 kg hl.mouky, 0,5 balení kvasnic, 3 dcl mléka, 1  vejce, 0,5 kg mletého masa, 2 ks menší cibule, 0,5 l oleje na smažení (dle potřeby), dle chuti  sůl, pepř
Z hl.mouky, mléka a kvasnic, vejce a 1 lžíce oleje si uděláme kyn.těsto a dáme kynout. Na oleji opečeme dozlatova na kostičky nakrájenou cibuli, bez oleje ji nandáme do mletého masa, opepříme, osolíme a přidáme ještě najemno nakrájenou syrovou cibuli a  rukou řádně promačkáme. Když je těsto vykynuté, utrhnem si kousíček, rozválíme na kolečko a do půlky nandáme směs z mletého masa, rozetřeme. Přehneme napůl a slepíme okraje. Položíme na tác posypaný hl. moukou a balíme další (mezitím čebureky ještě kynou). Když máme vše nabalené, rozpálíme na pánvy větší množství oleje a opékáme z obou stran pozvolna dozlatova až tmavě hněda, aby těsto křupalo. Dodatek: do těsta dáváme lžíci oleje proto, aby těsto po upečení pěkně křupalo a nebylo jak beton!! Tohle těsto je na vše-dělám z něj kynuté knedlíky (jsou jak peříčko), ale i langoše.

Žádné komentáře:

Okomentovat