Mouku prošleháme se žloutky, práškem do pečiva, solí, lžící cukru a rumem. Ke směsi přilijeme vlažné mléko a metlou dobře prošleháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce vmícháme do těsta. Tvaroh rozmícháme s cukrem. Na oleji pečeme zlatavé lívance (asi 1 cm vysoké). Potřeme marmeládou a přidáme kopeček tvarohu.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
27. ledna 2017
Lívance s tvarohem
300 g polohrubé mouky, 0,5 prášku do pečiva, 2 vejce, sůl, 3 lžíce cukru, lžíce rumu, olej, 500 ml mléka, tvaroh, marmeláda
Mouku prošleháme se žloutky, práškem do pečiva, solí, lžící cukru a rumem. Ke směsi přilijeme vlažné mléko a metlou dobře prošleháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce vmícháme do těsta. Tvaroh rozmícháme s cukrem. Na oleji pečeme zlatavé lívance (asi 1 cm vysoké). Potřeme marmeládou a přidáme kopeček tvarohu.
Mouku prošleháme se žloutky, práškem do pečiva, solí, lžící cukru a rumem. Ke směsi přilijeme vlažné mléko a metlou dobře prošleháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce vmícháme do těsta. Tvaroh rozmícháme s cukrem. Na oleji pečeme zlatavé lívance (asi 1 cm vysoké). Potřeme marmeládou a přidáme kopeček tvarohu.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat