27. května 2012

Escaldums de Pollo de Santanyi

kuře, 150 g vepřového sádla, 250 g vepřového libového masa,  sklenička vína sherry, 80 g mouky, cibule, 300 g žampiónů, 300 g nových brambor, 5 artyčoků, 200 g malých bílých fazolek, 30 g oloupaných mandlí, 2 žloutky z natvrdo uvařených vajec, petržel, oregano, sůl, pepř

Kuře a vepřové maso nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme a osmažíme na sádle dorůžova. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, sherry a chvilku podusíme. Necháme vychladnout, přimícháme mouku, zalijeme vodou a necháme na mírném ohni vařit. Když je maso skoro měkké, přidáme houby, oloupané a podélně nakrájené artyčoky, brambory a fazolky (které předem lehce osmažíme) a vše dovaříme doměkka. Podle chuti dosolíme a dopepříme. Mandle smícháme s vařenými žloutky, nakrájenou petrželkou a oreganem a přidáme k hotovému jídlu 5 minut před servírováním.

Žádné komentáře:

Okomentovat