Kuře a vepřové maso
nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme a osmažíme na sádle dorůžova. Přidáme
jemně nakrájenou cibuli, sherry a chvilku podusíme. Necháme vychladnout,
přimícháme mouku, zalijeme vodou a necháme na mírném ohni vařit. Když je maso
skoro měkké, přidáme houby, oloupané a podélně nakrájené artyčoky, brambory a
fazolky (které předem lehce osmažíme) a vše dovaříme doměkka. Podle chuti
dosolíme a dopepříme. Mandle smícháme s vařenými žloutky, nakrájenou petrželkou
a oreganem a přidáme k hotovému jídlu 5 minut před servírováním.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
27. května 2012
Escaldums de Pollo de Santanyi
kuře,
150 g vepřového sádla, 250 g vepřového libového masa, sklenička vína sherry, 80 g mouky, cibule, 300
g žampiónů, 300 g nových brambor, 5 artyčoků, 200 g malých bílých fazolek, 30 g
oloupaných mandlí, 2 žloutky z natvrdo uvařených vajec, petržel, oregano, sůl,
pepř
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat