1. června 2012

Treska na cibuli s kapií

1 kg filet z tresek, 150 g cibule, 75 g sterilovaných kapií, 75 g slaniny, 75 g oleje, 1 dl vody, mletá paprika, pepř, sůl

Tresky zbavíme ploutví, nakrájíme na porce a opláchneme vodou. Potom je osolíme, opepříme a po všech stranách krátce opečeme na horkém oleji. Na jiné pánvičce roztavíme slaninu nakrájenou na kostičky, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, mírně osmahneme, zaprášíme trochou mleté papriky, zastříkneme vodou, přidáme nakrájené proužky kapií a vše krátce podusíme. Takto připravenou zeleninovou směs potom navršíme na opečené porce tresky a společně ještě chvíli dusíme. Jako přílohu podáváme různě upravené brambory.

Žádné komentáře:

Okomentovat