2. června 2012

Filé s hořčicí

4 porce mraženého rybího filé (600 g), 0,5 dl oleje, 30 g másla, 50 g mrkve, 50 g celeru, 50 g cibule, 50 g hořčice, 30 g hladké mouky, 2 dl jogurtu, sůl, pepř, citrónová šťáva, čerstvá petrželová nať

Na oleji s máslem usmažíme ustrouhanou mrkev, celer i petržel. Přidáme plátky filé - zakapeme citrónovou šťávou, osolené a opepřené - nepatrně podlijeme horkou vodou a zvolna 10-15 minut dusíme. Jogurt rozmixujeme s hořčicí, nadrobno pokrájenou petrželovou natí, případně ještě špetkou pepře, a omáčku na rybu se zeleninou nalijeme. Už nevaříme, ihned podáváme.

Žádné komentáře:

Okomentovat