4 porce filé, (asi 600 g), sůl, cibule, malý bobkový
list, malý hřebíček, 120 g másla, 2 lžíce jemné hořčice, sůl, cukr, citrónová
šťáva
Do
mírně osolené vody dáme oloupanou rozpůlenou cibuli se zapíchnutým hřebíčkem,
bobkový list a povaříme asi 10 minut. Do této várky vložíme částečně rozmražené
filé rozdělené na porce a na mírném ohni zvolna vaříme. Uvařené filé vyjmeme
děravou lopatkou na horké talíře a přelijeme horkou omáčkou. Omáčku připravíme
takto: máslo rozpustíme, nejlépe ve vodní lázni, přidáme hořčici a zvolna za
stálého míchání přivedeme téměř do varu. Během zahřívání máslo podle chuti
přisolíme a přisladíme. Do hotové omáčky přidáme po kapkách citrónovou šťávu v
množství podle chuti. Omáčka má mít pikantní chuť. Jako přílohu podáváme
opékané brambory, salát a osminku citrónu na dochucení.
Žádné komentáře:
Okomentovat