600 g vařené nebo pečené ryby, 300 g dušeného
zelí, 2 kyselé okurky, lžíce kaparů, cibule, 2 lžíce rajčatového protlaku, 40 g
strouhaného sýra, 10 zelených oliv, půl citrónu, 40 g másla, lžíce sekané
petrželky, 1/2 l rybího vývaru
Okurky nakrájíme na tenké nudličky, dáme do
kastrolu, přidáme kapary, drobně nakrájenou cibuli, rajčatový protlak, zalijeme
rybím vývarem, zakryjeme pokličkou a 10 minut dusíme. Do ohnivzdorné misky
vymazané máslem dáme vrstvu (polovinu) dušeného zelí, na zelí položíme rybu
nakrájenou na menší kousky, přelijeme připravenou omáčkou a pokryjeme vrstvou
zbylého zelí. Povrch zelí uhladíme, posypeme strouhaným sýrem, pokapeme
rozpuštěným máslem a zapékáme asi 1/4 hodiny v horké troubě. Hotový pokrm
posypeme sekanou petrželkou, ozdobíme olivami a na plátky nakrájeným citrónem.
Podáváme s bílým pečivem.
Žádné komentáře:
Okomentovat