600 g sladkovodních ryb, citrónová šťáva, 2
cibule, 2 lžíce oleje, 3/4 kg červených a zelených paprik, mletá sladká a
špetka pálivé papriky, mletý pepř, sůl, lžička hladké mouky, vývar z masa,
pórek
Staženou a vykostěnou rybu rybu nakrájíme na
malé kostky, zakapeme citrónovou šťávou a necháme asi hodinu v chladničce
odležet. Nadrobno pokrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme proužky papriky,
osmahneme, okořeníme, osolíme, podlijeme vývarem a asi 10 minut podusíme.
Přidáme maso, poprášíme hladkou moukou, podlijeme vývarem a podusíme do měkka.
Opatrně mícháme. Rozdělíme na porce, posypeme na kolečka nakrájeným pórkem a
podáváme s chlebem nebo pečivem.
Žádné komentáře:
Okomentovat