31. května 2012

Vepřové kotlety v majonéze


4 plátky vepřové kotlety, sůl, 4 velké cibule, 50 g tvrdého sýra
marináda: 250 ml majonézy,  lžička karí, 2 lžičky grilovacího koření, 3 lžičky kremžské hořčice

 

Všechny suroviny na marinádu promícháme. Maso osolíme a lehce naklepeme. Plátky masa protáhneme marinádou, naskládáme do misky a zbytkem marinády zalijeme. Necháme v chladu uležet, nejlépe do druhého dne. Cibuli nahrubo nasekáme. Tři cibule rozprostřeme na dno pekáče. Na cibuli naskládáme maso obalené marinádou a posypeme je zbývající cibulí. Přikryjeme a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Po 50 minutách posypeme maso nastrouhaným sýrem a ještě dalších 20 minut pečeme. Na posledních 10 minut můžeme pekáč odkrýt. Podáváme s jakkoliv upravenými bramborami a zeleninovou oblohou nebo salátem.


Žádné komentáře:

Okomentovat