candát, 50 g strouhanky, 5 dcl oleje, citrón,
2 lžíce citrónové šťávy, rajče, čerstvý salát, 2 kompotované višně, 5 krajíčků
chleba, 100 g sádla, sůl
Vykuchanou rybu necháme celou, pouze
odstraníme oči. Hřbet několikrát nařízneme až k páteři, tlamu rozevřeme a
zajistíme párátkem. Dobře osolíme a necháme hodinu v chladu. Pak candáta
obalíme ve strouhance, ocas přitáhneme nití k hlavě, aby vytvořil oblouk a
zvolna smažíme v takovém množství oleje, aby byla ryba do poloviny potopena.
Nejdřív smažíme hřbetní, potom břišní část. Odstraníme nit a párátko z tlamy,
do tlamy vložíme rajče, do očních důlků kompotované višně. Na mísu poskládáme
salátové listy, pokapeme citrónovou šťávou, na ně položíme rybu, do hřbetních
zářezů vložíme poloviny koleček citrónů a vše obložíme posolenými topinkami.
Žádné komentáře:
Okomentovat