6 porcí amura po 200 g, 80 g másla, rybí vývar
nebo vývar z masoxu, 2 cibule, 300 g čerstvých nemodrajících hub, 50 g oleje,
mletý pepř, 2 dcl kyselé smetany, citrón, zelená petržel, bobkový list, sůl
Porce ryby osolíme, opepříme, pokapeme
citrónovou šťávou a na rozpáleném oleji po obou stranách krátce opečeme.
Podlijeme trochou vývaru, posypeme na drobno nakrájenou cibulí, nakrájenou
petrželkou, přidáme bobkový list a v troubě pečeme. Po krátkém zapečení
přelijeme ryby rozšlehanou smetanou. Na kastrůlku rozpustíme máslo, přidáme
nakrájené houby, podusíme, poklademe na porce ryb a dopečeme. Jako přílohu
podáváme vařené brambory a salát z čerstvé zeleniny.
Žádné komentáře:
Okomentovat