600 g ježdíků, 200 g cibule, 3 bobkové listy,
3 dcl sladké smetany, 2 dcl sladké smetany, 2 dcl podmáslí, lžíce hladké mouky,
50 g másla, špetka muškátového oříšku, lžíce usekané pažitky, sůl, 1dcl mléka
Rybky osolíme, zasypeme strouhanou cibulí,
rozdrceným bobkovým listem a necháme odležet v lednici do druhého dne. Pak na
ně nalijeme vroucí podmáslí se smetanou a asi 10 minut povaříme. Rybky vybereme
na mísu a uložíme do tepla. Omáčku procedíme, rozmixujeme, zahustíme moukou
zakvedlanou do trochy mléka, přidáme máslo, strouhaný muškátový oříšek,
pažitku, za stálého míchaní omáčku povaříme a na rybky vrátíme.
Žádné komentáře:
Okomentovat