750 g candáta, 100 g slaniny, 250 g žampiónů,
40 g másla, 30 g hladké mouky, 70 g nastrouhaného tvrdého sýra, mletý pepř,
strouhaná houska, sůl
Slaninu pokrájíme na drobné kostičky, částečně
ji na pánvi rozškvaříme, přidáme plátky očištěných žampiónů, osolíme, opepříme
a vše podusíme. Z porcí stáhneme kůži, dobře vykostíme a maso nakrájíme na
plátky. Polovinu masa narovnáme do ohnivzdorné misky, na rybu naklademe podušené
žampióny bez vypečené šťávy a pak vložíme další vrstvu rybího masa. Do šťávy z
podušených žampiónů přidáme mouku, povaříme a vzniklou omáčkou přelijeme v
misce porce candáta. Povrch posypeme strouhanou houskou, silnou vrstvou
nastrouhaného sýra a vločkami zbylého másla. Pokrm nakonec zapečeme v
předehřáté troubě a podáváme s vařenými brambory a sterilovanou zeleninou.
Žádné komentáře:
Okomentovat