28. května 2012

Candát po sedmihradsku


750 g candáta, 100 g slaniny, 250 g žampiónů, 40 g másla, 30 g hladké mouky, 70 g nastrouhaného tvrdého sýra, mletý pepř, strouhaná houska, sůl

Slaninu pokrájíme na drobné kostičky, částečně ji na pánvi rozškvaříme, přidáme plátky očištěných žampiónů, osolíme, opepříme a vše podusíme. Z porcí stáhneme kůži, dobře vykostíme a maso nakrájíme na plátky. Polovinu masa narovnáme do ohnivzdorné misky, na rybu naklademe podušené žampióny bez vypečené šťávy a pak vložíme další vrstvu rybího masa. Do šťávy z podušených žampiónů přidáme mouku, povaříme a vzniklou omáčkou přelijeme v misce porce candáta. Povrch posypeme strouhanou houskou, silnou vrstvou nastrouhaného sýra a vločkami zbylého másla. Pokrm nakonec zapečeme v předehřáté troubě a podáváme s vařenými brambory a sterilovanou zeleninou.

Žádné komentáře:

Okomentovat