treska, citrónová šťáva, sůl, pepř
nádivka: 250
g jarní cibulky nebo pórek, máslo, 6 lžic nasekané
petrželové natě, worchestrová omáčka, sůl, pepř
Tresku
v kuchyňské úpravě (asi 1 kg )
pokapeme citrónovou šťávou a necháme asi 30 minut uležet, potom tresku lehce
osušíme a solí a pepřem posypeme uvnitř i venku.
Příprava
nádivky: jarní cibulkU nebo pórek očistíme a zbavíme tmavě zelené natě, ostatní
části omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka, rozpustíme máslo a podusíme na něm
cibulku nebo pór do měkka, potom přidáme petrželovou nať a směs potom společně
podusíme a ochutíme solí a worchestrovou omáčkou, do pekáče vložíme kus alobalu
a na něj položíme tresku hřbetem dolů, břicho tresky naplníme petrželovou
nádivkou a trochou směsi potřeme i povrch tresky, potom ještě tresku trochu
posolíme a opepříme, alobal přehneme a tresku do něj dobře uzavřeme, nakonec
pekáč vložíme do předehřáté trouby. Vhodná příloha: brambory s máslem nebo
zelený listový salát.
Žádné komentáře:
Okomentovat