kuře, lžíce oleje, lžíce
hořčice, šťáva z půlky citronu, 3 stroužky česneku, lžička vegety, pepř, sůl,
kousek másla, 0,2 dl
vývaru
Kuře omyjeme, osušíme
a rozčtvrtíme. Olej, hořčici a citronovou šťávu rozšleháme, přidáme prolisovaný
česnek, vegetu, osolíme a opepříme. Touto marinádou potřeme čtvrtky kuřete a
dáme na 2 - 3 hodiny odležet do ledničky. Pekáček vyložíme plátky másla, na ně
naskládáme maso, trochu podlijeme vývarem, vložíme do vyhřáté trouby a upečeme
dozlatova. Během pečení podléváme vývarem, ke konci přeléváme vypečenou šťávou.
Podáváme s vařenými bramborami posypanými zelenou petrželkou nebo s rýží.
Žádné komentáře:
Okomentovat