větší naporcovaná očištěná ryba, 600 g cibule, palička
česneku, 1/3 šálku oleje, 600 g zralých rajčat nebo 2 lžíce rajského protlaku,
2 lžíce rozsekané zelené petrželky, citrón, 1/2 šálku bílého vína, sůl, pepř
Rybí
porce omyjeme, osolíme, opepříme a necháme marinovat v misce s citrónovou
šťávou. Mezitím očistíme cibuli a česnek. Cibuli pokrájíme na kolečka a česnek
nadrobno. Rajčata krátce spaříme, sloupneme a prolisujeme (použijeme-li
protlak, zředíme ho 2 šálky vody). Na pekáč vylijeme polovinu dávky oleje, dno
poklademe kolečky cibule, kterou ještě posypeme česnekem a petrželkou. Na to
urovnáme porce ryby a znovu posypeme česnekem s petrželkou. Přelijeme zbylým
olejem, vínem a protlakem. Pečeme ve středně vytopené troubě, dokud ryba
nezměkne (asi půl hodiny).
Žádné komentáře:
Okomentovat