2. června 2012

Rybí ragú v troubě-Psari plaki sto furno


větší naporcovaná očištěná ryba, 600 g cibule, palička česneku, 1/3 šálku oleje, 600 g zralých rajčat nebo 2 lžíce rajského protlaku, 2 lžíce rozsekané zelené petrželky, citrón, 1/2 šálku bílého vína, sůl, pepř

Rybí porce omyjeme, osolíme, opepříme a necháme marinovat v misce s citrónovou šťávou. Mezitím očistíme cibuli a česnek. Cibuli pokrájíme na kolečka a česnek nadrobno. Rajčata krátce spaříme, sloupneme a prolisujeme (použijeme-li protlak, zředíme ho 2 šálky vody). Na pekáč vylijeme polovinu dávky oleje, dno poklademe kolečky cibule, kterou ještě posypeme česnekem a petrželkou. Na to urovnáme porce ryby a znovu posypeme česnekem s petrželkou. Přelijeme zbylým olejem, vínem a protlakem. Pečeme ve středně vytopené troubě, dokud ryba nezměkne (asi půl hodiny).

Žádné komentáře:

Okomentovat