800 g tolstolobika, 800 g brambor, hrst
sušených hub, 100 g cibule, 50 g sádla, 5 lžic oleje, lžíce hladké mouky, 1,5
dcl smetany, pepř, sůl, petrželová nať
Předem namočené houby podusíme na kousku sádla
se 4 lžícemi vody a nakrájíme je. Brambory uvaříme ve slupce do poloměkka. Tolstolobika
stáhneme, vykostíme, nakrájíme na kousky, osolíme, obalíme v mouce a prudce
osmahneme na oleji. Pokrájenou cibuli osmažíme na sádle dozlatova. Do sádlem
vymazané zapékací misky utvoříme věnec z osolených, opepřených, nahrubo
nastrouhaných brambor, do jeho středu urovnáme rybí maso. Vše posypeme dušenými
houbami, smaženou cibulí, zalijeme smetanou smíchanou s moukou a šťávou zbylou
od dušení hub, ozobíme nasekanou petrželovou natí a 15 minut zapékáme.
Žádné komentáře:
Okomentovat