1,5 l vody, 0,5 kg drobných ryb, lžíce octa,
stroužek česneku, 20 g másla, 30 g hladké mouky, cibule, celer, žemle, 1 dcl
mléka, natvrdo vařený žloutek, paprika, 2 lžičky rajčatového protlaku, petrželka,
60 g sterilovaného hrášku, 1 celá a 2 na kostičky nakrájené a na másle osmahlé
žemle
Rybky vložíme do hrnce, zalijeme vodou,
osolíme, přidáme česnek, nakrájenou a na másle podušenou cibuli s celerem, ocet
a vaříme asi 10 minut. Pak scedíme, rybky vyjmeme, maso obereme, přidáme k němu
zeleninu, prolisovaný žloutek, v mléce namočenou a dobře vymačkanou žemli,
rajčatový protlak a mletou papriku. Vše promícháme a umeleme. Připravíme si
světlou jíšku z mouky a másla, přidáme k ní umletou směs, zalijeme procezeným
vývarem z ryb a dobře povaříme. Do hotové polévky přidáme hrášek a sekanou
petrželku. Podáváme s osmaženou žemlí.
Žádné komentáře:
Okomentovat