Pro 8 osob si připravíme – 500 g tvrdých sýrů (eidam., ementál)., 400 g uzené vepřové kýty obalené v česneku., 400 g plísňových a měkkých sýrů., 300 g kozího sýra obaleného v pažitce., po malém hroznu světlého a tmavého vína., 3 rajčata
Rajčata omyjeme a nakrájíme na dílky, hroznové víno omyjeme a otrháme od stopek. Na dřevěné prkénko nebo tác rozložíme všechny druhy sýrů a obložíme je na plátky nebo na proužky pokrájenou vepřovou kýtou, rajčaty a hroznovým vínem. Ze sýrů můžeme nakrájet tenké plátky, které pak jíme s kousky vepřové kýty, nebo je rozkrájíme na kostky a napichujeme na párátka společně s kuličkami hroznového vína.
Doba přípravy přibližně 20 minut., porce zhruba 2345 kJ / 560 kcal.
Tip – Příprava sýrového nářezu nám nabízí obrovský prostor pro kulinářskou fantazii. Různé typy sýrů totiž můžeme doplnit takřka každým druhem ovoce, zeleniny, bylinek, ořechů a koření.
Žádné komentáře:
Okomentovat