12. srpna 2016

Vepřové soté s rýží

500 g brokolice, 500 g červených paprik, sklenici kukuřičných klásků, 500 g vepřové kýty, 125 g rýže, 2 lžíce oleje, 1/8 l zeleninového vývaru z kostky, mletou sladkou papriku, sůl, pepř
Brokolici očistíme a rozdělíme na růžičky, papriky nakrájíme na kostičky. Kukuřici vyklopíme na síto a necháme okapat. Do 1,5 l vroucí osolené vody vsypeme rýží a vaříme 15 minut. Maso pokrájíme na menší kousky a opečeme na oleji. Ochutíme solí, pepřem, vyjmeme z pánve a uchováme teplé. Na olej dáme brokolici, zalijeme 1/8 l vody a pod poklici 5 minut dusíme. Přisypeme papriku, kukuřici a 5 minut dusíme. Pak přilijeme vývar, přidáme rýží, maso a krátce povaříme. Okořeníme paprikou.
Příprava 30 minut, 1 porce 350 kcal 

Žádné komentáře:

Okomentovat