12. srpna 2016

Plněný vepřový bůček pro znalce

¾ kg vepřového bůčku., kmín., sůl.,
Náplň – lžíce oleje., cibule., 100 g měkkého salámu., 2 vejce., 3 lžíce sterilovaného hrášku., petrželka., pažitka., sůl.,
Do vepřového bůčku prořízneme kapsu a naplníme ji.Spíchneme párátkem nebo sešijeme nití, maso posypeme kmínem a osolíme. Dáme do pekáče, přidáme nahrubo pokrájenou cibuli a česnek, vložíme do předehřáté trouby.Během pečení podléváme horkou vodu a poléváme vypečenou šťávou.Doměkka upečené maso zbavíme párátek nebo nití, pokrájíme na plátky a podáváme s vařenými brambory či houskovými knedlíky a s dušeným zelím.
Příprava náplně – Na oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájený salám, zalijeme vejci a za stálého míchání necháme trochu ztuhnout.Přidáme hrášek, pokrájenou petrželku a pažitku, osolíme a dobře promícháme.

Žádné komentáře:

Okomentovat