12. srpna 2016

Hukvaldský vepřový závitek s barevným knedlíkem

600 g vepřové kýty,100 g žampiónů,200 ml oleje,200 g cibule,50 g hl. mouky,100 g hrášek mražený,1 červená paprika,4 vejce,sůl,pepř,
knedlík: 200 g hr.mouky,1 červená paprika,1 zelená paprika,100 g opečené housky,1 vejce,sůl,mléko,máslo na vymazání hrnků
Orestujeme žampióny, hrášek a červenou papriku, přidáme vejce, osolíme a umícháme náplň.Řízky naklepeme, nasolíme, opepříme a plníme směsí.Orestujeme cibuli, přidáme závitky a necháme je zatáhnout. Podlijeme a dusíme do měkka. Měkké maso vyjmeme, šťávu vypečeme na tuk a zaprášíme hladkou moukou.
Knedlíky: Z opečené housky, mouky, vejce a mléka vymícháme těsto, do kterého přidáme nadrobno nakrájené papriky a hrášek. Utvoříme malé válečky, které dáváme do vymazaných hrnečků a zaváříme

Žádné komentáře:

Okomentovat