13. srpna 2016

Játra s pomerančovou šťávou

4 plátky (telecích nebo vepřových jater)., vejce., 4 lžíce mouky., strouhanka na obalení., velká cibule., lžička drobně pokrájené šalvěje., lžička tymiánu, pomeranč., dl čínského kuřecího vývaru (popř. vývaru z kostky bujónu)., olej na smažení., sůl., pepř.,
Játra poprášime moukou, obalíme ve vejci rozšlehaném se šalvějí a tymiánem a ve strouhance. V pánvi rozehřejeme olej a na něm po obou stranách játra osmahneme dozlatova, nakonec osolíme, opepříme, na papírovém ubrousku pak necháme zbavit přebytečného tuku a uložíme na talíře. Šťávu z pomeranče smíchame s kuřecím vývarem, jemne zahustíme moukou. Přelijeme játra a podávame s brambory nebo chlebem. 

Žádné komentáře:

Okomentovat