13. srpna 2016

Jelení řízky s nakládanými hříbky

4 větší řízky z mladého kusu, sůl, pepř, jalovčinky (celkem 6 bobulek), 1 střední cibule, 4 PL oleje, 1/2 skleničky na plátky nakrájených nakládaných hříbků, 1/8 l kyselé smetany, 1/8 l červeného přírodního vína
Náplň: 1 rohlík, trochu mléka, 100 g žampionů, 100 g vepřového masa, 80 g slaniny, 1 menší cibule, 1 vejce, 1 PL koňaku, sůl, špetka muškátového květu, petrželka.
Maso odblaníme, naklepeme, po okrajích nařízneme, osolíme, opepříme a posypeme rozdrcenými jalovčinkami. Cibuli jemně nakrájíme a na 2 lžících oleje zpěníme, přidáme nakládané hříbky, kyselou smetanu, červené víno a povaříme. Na pánvi rozehřejeme zbývající olej a řízky opečeme tak, aby uvnitř zůstaly růžové. Potom vyjmeme, krátce podusíme v připravené omáčce a podáváme s jeřabinkovým nebo brusinkovým kompotem a opékanými brambory. 

Žádné komentáře:

Okomentovat