13. srpna 2016

Drůbeží jatýrka na meruňkách

Pro 4 osoby: 600 g kuřecích jater, lžící hladké mouky, 50 g másla nebo rostlinného tuku, 300 g meruňkového kompotu, pórek, 250 ml drůbežího vývaru, 100 ml sladké smetany, lžící škrobové moučky, lžící meruňkové marmelády, sůl, mletý pepřm zelenou petrželku na ozdobení
Játra omyjeme a osušíme. Nakrájíme je na kousky, obalíme v mouce a ze všech stran opečeme na tuku. Potom je vyjmeme, osolíme, opepříme a odložíme na teplé místo. Meruňky scedíme a nakrájíme na kostičky. Pórek opereme a pokrájíme na kolečka nebo nudličky. Ve vypečené šťávě podusíme pórek. Potom přidáme meruňky, zalijeme vývarem a krátce povaříme. Zjemníme smetanou a škrobem. Zhoustlou omáčkou osolíme a pikantně ochutíme marmeládou, trochou kompotované šťávy a pepřem. Nakonec vrátíme játra. Podáváme s noky nebo dušenou rýži a nadrobno pokrájenou petrželkou.
Příprava 30 minut, 1 porce 710 kcal

Žádné komentáře:

Okomentovat