12. srpna 2016

Citronová panenka

Pro 6 osob: 500 g vepřových panenek, sůl, 50 g drceného pestrého pepře, lžíce oleje, citron, 2 lžíce červeného vinného octa, 5 lžic olivového oleje, svazek rokety, svazek ředkviček
Maso omyjeme a osušíme, osolíme a obalíme v pepři. Opékáme ze všech stran na oleji 8-10 minut, přitom dbáme, aby se pepř nepřipálil. Panenku zabalíme do alobalu. Citron omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké plátky. Krátce podusíme ve vypečené šťávě a vyjmeme. Vypečenou šťávu rozředíme octem a olejem, osolíme a trochu opepříme. Roketu omyjeme, osušíme a natrháme na kousky velikosti sousta. Ředkvičky omyjeme a rozpůlíme. Zeleninu upravíme na mísu. Přidáme nakrájenou panenku a ozdobíme plátky citronu. Přelijeme omáčkou a podáváme.
Příprava 30 minut, pečení 10 minut, na osobu 300 kcal 

Žádné komentáře:

Okomentovat