12. srpna 2016

Šumavská kapsa

600 – 700 g vepřových kotlet., mletý pepř., sůl., 50 g oleje nebo sádla., trochu hladké mouky.,
Náplň – asi 70 g slaniny., 100 g vepřových jater., větší cibule., 15 g sušených předem namočených hub., mletý pepř.,
Do silněji nakrájených kotlet uděláme nožem kapsu, opepříme je a osolíme. Na plátek slaniny položíme tenký plátek jater, plátek cibule a trochu namočených hub, opepříme, svineme do roličky a vložíme do otvoru v mase. Upevníme párátkem. Na tuku zpěníme zbylou nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme kotlety, opečeme, polijeme vodou a v troubě pečeme doměkka. Měkké maso vyjmeme, vypečenou šťávu zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem a povaříme. Šťávu procedíme na kotlety a podáváme s vařenou rýží. Brambory či bramborovými knedlíky.

Žádné komentáře:

Okomentovat