13. srpna 2016

Pórkové ragú se sýrem

Na 4 porce potřebujeme – 800 g brambor., sůl., kg pórku., 2 lžíce oleje., čerstvě umletý pepř., 300 g smíšeného mletého masa., sladkou papriku., 500 ml vývaru (masox)., 200 g taveného sýra., koření., muškátový oříšek., trochu citronové šťávy.,
Brambory omyjeme a necháme je ve slané vodě dle velikosti vařit 20 – 25 minut. Slijeme vodu a necháme unikat páru. Mezitím očistíme pórek, zbavíme tmavých a suchých listů a nakrájíme ho na silné plátky. Rozpálíme olej, pórek na něm 10 minut podusíme, osolíme a opepříme. Mleté maso ochutíme solí, pepřem a paprikou. Vše dobře propracujeme a maso vytvarujeme do 20 malých koulí a dáme k pórku. Vývar ohřejeme, tavený sýr v něm necháme rozpustit a zalijeme směs masa a pórku. Vše okořeníme nastrouhaným muškátovým oříškem a zakryté na středním ohni necháme 10 minut vařit. Mezitím oloupáme brambory a nakrájíme na kostičky. Na konci doby dušení přidáme bramborové kostičky do ragú a dusíme dalších 5 minut. Dochutíme citronovou šťávou, solí, pepřem a podáváme.
Porce obsahuje cca 30 g bílkovin., 33 g tuků., 42 g sacharidů., cca 583 kcal / 2440 kJ 


Žádné komentáře:

Okomentovat