12. srpna 2016

Rychlé pirohy z listového těsta s masem

konzerva vepřového masa ve vlastní šťávě, cibule, lžíce sušených hub, sůl, pepř, kmín, vejce, mouka, balíček listového těsta
Na sádle z konzervy necháme zpěnit drobně nakrájenou cibuli, přidáme rozdrcené ve vodě namočené sušené houby, osolíme, okořeníme, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Pak je promícháme s masem z konzervy, podle potřeby dochutíme a necháme prochladnout. Na pomoučeném vále rozválíme listové těsto na tenký plát, z kterého vykrajujeme větší čtverce, plníme je připravenou směsí, přehneme je, okraje přitiskneme, dáme na plech vypláchnutý studenou vodou, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme ve velmi dobře vyhřáté troubě.

Žádné komentáře:

Okomentovat