12. srpna 2016

Vepřová roláda s lečem

1 plát vepřového masa, 2 párky, 2 lžíce hořčice, 2 lžíce tuku, sůl, pepř, voda podle potřeby
Náplň: 1 cibule, 4 papriky, 4 rajčata, 4 vejce, 1 lžíce tuku, sůl, petrželka
Maso naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a náplní. Do středu položíme oloupané párky. Maso svineme a ovážeme režnou nití. Roládu vložíme na rozehřátý tuk a za občasného podlévání vodou dusíme pod pokličkou v troubě doměkka. Krátce před dopečením odkryjeme, aby bylo maso růžové. Upečenou roládu zbavíme nití a nakrájíme na plátky.
Náplň: Nakrájenou cibuli osmahneme na tuku, přidáme nakrájené papriky a rajčata. Dusíme, až je zelenina měkká a tekutina se odpaří. Vmícháme vejce, petrželku a osolíme.

Žádné komentáře:

Okomentovat