12. srpna 2016

Vepřové maso v sladkokyselé omáčce

2 lžíce solamylu, 3 lžíce hladké mouky, ½ lžičky prášku do pečiva, žloutek, 10 lžic oleje, 750 g vepřového masa, sůl, bílý pepř, 500 g mrkve, 250 g žampionů, 580 ml bambusových výhonků, 150 g mraženého hrášku, 5 lžic kečupu, 6 lžic vinného octa, 2 lžíce sherry, 3 lžíce meruňkové zavařeniny, 2 lžíce cukru, sladkou papriku
Ze solamylu, mouky, prášku do pečiva, žloutku, 4 lžic oleje a 6 lžic vody umícháme hladké těsto. Maso nakrájíme na kostičky, osolíme a opepříme. Namočíme je v těstíčku a necháme okapat. V pánvi wok nebo v podobné vysoké pánvi rozehřejeme 4 lžíce oleje, maso na něm opečeme a vyjmeme. Mrkev a žampiony nakrájíme na plátky. V pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a na něm za stálého obracení opečeme mrkev. Přidáme houby, bambusové výhonky a hrášek a 3 minuty dusíme. Kečup smícháme s octem, sherry, meruňkovou zavařeninou a cukrem. Dochutíme pepřem, solí a paprikou. Omáčku a maso přidáme k zelenině a prohřejeme.
Příprava 45 Minut, 1 porce 530 kcal 

Žádné komentáře:

Okomentovat