13. srpna 2016

Francouzský mletý steak „Narbonne“

Na 4 porce potřebujeme: 600 g hovězího mletého masa, sůl, čerstvě umletý pepř, lžičku sladké papriky, 150 g sýra s francouzským kořením, 8 tenkých plátků špeku, 3 šalotky, 30 g másla
Mleté maso uhněteme se solí, pepřem, paprikou a 100 g sýra na masové těsto. Z toho vytvarujeme 8 malých mletých steaků. Okraj obložíme jedním plátkem špeku a zajistíme párátkem. Šalotky oloupáme a nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozpustíme máslo a mleté steaky na něm 6 minut po každé straně osmahneme. Asi 2 minuty před koncem smažení na pánev přidáme šalotky a dusíme je, až zesklovatí. Nakonec na mleté steaky nakrájíme vločky sýra a pečeme tak dlouho, dokud se sýr nerozpustí. Mleté steaky se šalotkami rozdělíme na talíře, dle přání ozdobíme kousky rajčat a bazalkovými listy a podáváme. Jako příloha se hodí bramborové krokety, hranolky a zelený salát.
Porce obsahuje 39 g bílkovin, 44 g tuků, 0 g sacharidů, 580 kcal 

Žádné komentáře:

Okomentovat