12. srpna 2016

Chřest s vepřovými plátky a houbovou omáčkou

4 porce: 1 kg bílého chřestu, 500 g zeleného chřestu, 250 g žampionů, 500 g vepřové kýty, 2 rajčata, cibule, 2-3 lžíce oleje, 350 ml masového vývaru, 200 ml smetany ke šlehání, lžíci sterilovaného zeleného pepře, ½ svazku kerblíku
Bílý chřest oloupeme a omyjeme spolu se zeleným. U obou odkrojíme vršky a zabalíme je do vlhké utěrky. Žampiony nakrájíme na plátky, rajčata a cibuli na kostičky. Maso osolíme a opepříme. Maso ze všech stran opečeme na pánvi. Ve stejném tuku osmahneme i houby a cibuli, kterou necháme jen zpěnit. Výpek zředíme vývarem, přidáme zelený pepř a na této směsi necháme maso 10 až 15 minut dusit. Chřest vaříme 10 až 15 minut ve slané vodě. Kerblík opatrně omyjeme. Část odložíme na ozdobení a zbytek nasekáme najemno. Maso vyjmeme z pánve, k houbám přidáme kerblík a rajčata. Přilijeme smetanu. Omáčku dochutíme solí a pepřem a necháme chvilku povařit. Maso nakrájíme na plátky a podáváme s chřestem a houbovou omáčkou. Navrch můžeme položit snítku kerblíku.
Porce obsahuje 450 kcal

Žádné komentáře:

Okomentovat