13. srpna 2016

Vepřový jazyk zadělávaný s květákem

4 porce: 2 vepřové jazyky, bujon v kostce, malý květák, 50 g másla, cibule, 2 lžíce hladké mouky, mléko, sůl, muškátový oříšek
Omyté jazyky uvaříme v osolené vodě s bujonem v kostce doměkka, pak jazyky vyjmeme, ochladíme studenou vodou a oloupeme je. Z másla, drobně nakrájené cibule a mouky připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme mlékem, případně trochou vývaru z jazyka, dobře rozšleháme a provaříme. Omáčku okořeníme muškátem a dobře omytou citronovou kůrou, dosolíme a vložíme prohřát jazyky nakrájené na plátky a zvlášť ve slané vodě uvařený, na růžičky rozebraný květák. 

Žádné komentáře:

Okomentovat