12. srpna 2016

Italské vepřové na pivě

500 g libového vepřového masa z kýty, 4 lžíce oleje, 40 g másla, rozmarýn, šalvěj, sůl, pepř, 2 sklenice světlého piva, 2 cibule
Vepřové maso prudce opečeme na oleji a másle. Nejdříve je však po obou stranách osolíme, opepříme, posypeme špetkou rozmarýnu a šalvěje. Cibule nakrájíme nadrobno a na oleji osmažíme dorůžova. Polovinu osmažené cibulky dáme na dno kastrolu spolu s tukem z upečeného masa, přidáme opečené maso, posypeme zbytkem cibulky a nakonec zalijeme světlým pivem. Dáme do mírně vyhřáté trouby a necháme maso dusit 2 hodiny, až je měkké. Podáváme s bramborovou kaší.

Žádné komentáře:

Okomentovat