13. srpna 2016

Tostadas s mletým masem

Pro 4 osoby: 100 g kukuřičné mouky, sůl, 4 lžíce oleje, 50 g hladké pšeničné mouky, na špičku nože prášku do pečiva, cibule, stroužek česneku, 400 g mletého hovězího masa, lžička koření chilli, ½ ledového salátu, zelená paprika, 150 g rajčat, 2 lžíce oleje na smažení, 4 lžíce kukuřice, 4 lžíce omáčky chilli, 200 g zakysané smetany
Rozmícháme kukuřičnou mouku se solí, 2 lžícemi oleje a 125 ml horké vody a necháme 10 minut stát. Poté vmícháme pšeničnou mouku s práškem do pečiva. Těsto rozdělíme na 4 kusy, které vyválíme do tortil o průměru 18 cm. Opékáme na pánvi 1-2 minuty, hotové odložíme stranou. Cibuli a česnek posekáme a zpěníme na 2 lžících oleje. Přidáme mleté maso, osolíme, okořeníme chilli, přilijeme 200 ml vody a dusíme 15 minut. Papriku a rajčata omyjeme, očistíme a nadrobno nakrájíme. Tortily ještě jednou opečeme na oleji a v hlubokém talíři zformujeme do misek. Na dno dáme salát, papriku s rajčaty, na ně mleté maso, kukuřici, omáčku chilli a smetanu.
Příprava 70 minut, na osobu 560 kcal, 25 g bílkovin, 35 g tuků, 34 g sacharidů 

Žádné komentáře:

Okomentovat