12. srpna 2016

Maďarské vepřové kotlety

4 vepřové kotlety (asi 600 g), mletý pepř, sůl, 3 lžíce oleje, 50 g anglické slaniny, 1 cibule, 4-5 paprik, 1 lžíce hladké mouky, 4-5 rajčat, 3 lžíce rajčatového protlaku nebo kečupu, 4 lžíce červeného vína, worcesterská omáčka, asi 1,5 dl vývaru z masa nebo masoxu, plátky cibule rozebrané na kroužky na ozdobení
Vepřové kotlety u kosti a po obou nařízneme a naklepeme. Opepříme, osolíme a na oleji zvolna opečeme z obou stran. Měkké kotlety vyjmeme, do tuku po opékání přidáme na hranolky nakrájenou slaninu, rozškvaříme ji, potom vmícháme na kolečka nakrájenou cibuli, nudličky papriky a osmahneme. Zaprášíme moukou, znovu osmahneme, přidáme plátky rajčat (před přidáním můžeme rajčata přelít horkou vodou a sloupnout), rajčatový protlak nebo kečup, víno, zakapeme worcesterskou omáčkou, podlijeme vývarem a dusíme až šťáva zhoustne. Přidáme kotlety, prohřejeme a podle potřeby dochutíme. Porce masa ozdobíme kolečky cibule.

Žádné komentáře:

Okomentovat