13. srpna 2016

Cukety po čínsku

6 mladých cuket, 3 lžíce sádla, 6 menších cibulí, 6 stroužků česneku, lžička mletého zázvoru, lžička pálivé papriky, několik lžic sójové omáčky, 2 malé rajské protlaky, sůl
Cukety bez jádřinců nakrájíme na kostky, osmažíme na sádle společně s pokrájenou cibulí, přidáme koření, na plátky nakrájený česnek, sójovou omáčku, podle chuti osolíme a dusíme asi 30 minut. Nakonec vmícháme rajský protlak a ještě 10 minut povaříme. Horkou směs plníme do menších nahřátých sklenic, dobře uzavřeme, obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout. Hodí se jako příloha k masům.
Osmahneme narychlo kousky vepřového, hovězího nebo kuřete, zalijeme touto směsí, obyčejně ještě trochu přisladíme, případně kápneme čínského vína, přidáme vývar, trochu škrobové moučky, povaříme a podáváme s rýží.

Žádné komentáře:

Okomentovat