12. srpna 2016

Vepřová pečeně se sušeným ovocem

Pro 4 osoby: 700 ml cidru (jablečné víno) 2 lžíce zrnitého vývaru, 200 g sušených meruněk, 200 g sušených švestek, malý kousek skořice, 6 hřebíčků, 1 kg vepřové kýty, sůl, pepř, 2 řapíky celeru, lžíce másla, 3-4 lžíce světlé hotové jíšky
Cidre ohřejeme a rozpustíme v něm zmitý vývar. Na hodinu do něj namočíme sušené ovoce, skořicí a hřebíčky. Troubu vyhřejeme na 200 stupňů. Do masa vetřeme sůl a pepř. Pečeme hodinu v kastrolu. Poté přidáme cidre s vývarem a kořením a dopečeme doměkka. Celer nakrájíme na kolečka. Zeleň odložíme stranou. Kolečka řapíkového celeru osmahneme na másle a před koncem pečení přidáme k masu. Maso necháme 10 minut odpočinout. Omáčku zahustíme granulemi jíšky a povaříme. Přisolíme a opepříme. Pečeni nakrájíme a rozdělíme na talíře s ovocem a celerem. Ozdobíme celerovou natí. Vhodnou přílohou jsou bramborové knedlíky.
Příprava 120 minut, na osobu 790 kcal, 47 g bílkovin, 28 g tuků, 60 g sacharidů

Žádné komentáře:

Okomentovat